Vraag in 5 stappen je KMO subsidie aan of laat het door ons in orde brengen

Ben je vrij beroeper in Vlaanderen, heb je een BV in Vlaanderen en volg je een opleiding bij iDeeLAB? Dan kan je gebruik maken van de kmo-portefeuille. Hierbij subsidieert de Vlaamse overheid 30% van jouw inschrijvingsgeld (tot 7500 €/jaar). Via deze stappen vraag je in no-time deze subsidie aan.

Extra administratie??? No, thanks! Onze administratieve hulp Hello@ideelab.be doet dit op afstand voor jou!

1. Schrijf je in voor de opleiding

Je ontvangt dan van ons een officiële overeenkomst die je inschrijving bevestigt.

2. Registreer je onderneming bij Vlaio

Registreer eerst je onderneming op www.kmo-portefeuille.be. Je krijgt toegang tot dit platform als je over de juiste gebruikersrechten beschikt na een identificatiecontrole met je elektronische identiteitskaart (e-ID), je federaal token, een beveiligingscode via een app zoals itsme of een beveiligingscode via sms. Na identificatie kun je de gegevens van je onderneming beheren en een steunaanvraag indienen.

3. Vraag je kmo-portefeuille subsidie aan

Ga voor het starten van jouw opleiding naar www.kmo-portefeuille.be en klik op ‘Nieuwe subsidie aanvragen’. Jouw NACE.BEL code vind je hieronder. De verdere projectgegevens die je in stap 2 nodig hebt vind je terug in onze overeenkomst. Onze code is DV.O23440. De kmo-portefeuille geeft aan hoeveel subsidies je krijgt en hoeveel je zelf dient te betalen. Stort je eigen bijdrage op de kmo-portefeuillerekening volgens de richtlijnen op het scherm.

4. Betaal de factuur

Moet ook gebeuren natuurlijk! Je ontvangt onze factuur voor de opleiding. Deze factuur dien je in 2 delen te betalen. Dat is niet handig maar wel verplicht. Please don’t shoot the messenger. Betaal de factuur exclusief BTW via je portaal van de kmo-portefeuille: druk op de knop ‘Betalen’ naast het project. Betaal de BTW en andere kosten die niet in aanmerking komen voor de kmo-portefeuille rechtstreeks aan iDeeLAB met de gestructureerde mededeling op de factuur. OPMERKING: om deze subsidiëring te krijgen, moet dit bedrag voor het starten van de opleiding betaald zijn.

5. Geniet van je opleiding

Dit is het leuke deel! We geven je een opleiding op maat.

Toch nog vragen over de KMO portefeuille? Mail me.

20220602 - Fosbury & Sons, Groot-Bijgaarden - portretten van Ilse Dapper, intensivist en oprichter van iDeeLab


Ilse Dapper

info@ideelab.be
0477 30 15 57

Van Noortstraat 11
2018 Antwerpen


Vat nr BE 0662.461.993
BE31645101522255