Over ons

Wie informeert, inspireert en accelereert artsen en medische professionals om hun smart skills te unlocken? Ik ben dr. Ilse Dapper. Let me introduce myself!
dr. Ilse Dapper

Internist. Intensivist. Urgentist.

Als de kansen voor het grijpen liggen, kies ik niet de makkelijkste weg, wél voor de grootste uitdaging, zo ook bij mijn studiekeuze. Geneeskunde een intellectuele challenge van formaat? Count me in! Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam was mijn drijfveer gedurende de basisopleiding, waarna ik mijn wetenschappelijke kennis verruimde met een specialisatie in interne geneeskunde, intensieve zorgen en urgentie. Meer dan 20 jaar heb ik me 200 % gegeven als internist, intensivist en urgentie-arts.
I loved the job!

Innovator. Motivator. Speaker.

Hoewel ik de sector nog dagelijks in mijn hart meedraag, ben ik in 2021 gestopt als arts en voluit voor BDapper gegaan dat ik in 2016 had opgericht. De reden van mijn ommezwaai? Mijn medische kennis was on point, maar ik worstelde met de niet-medische kant van de artsenjob. Ik volgde intensieve managementopleidingen (EHSAL Management School, Harvard Business School) en verdiepte me in leiderschapstechnieken. Dat was zo verrijkend! Daar ontpopte mijn businessidee voor BDapper: artsen hun stoute schoenen laten aantrekken en hun formidabele carrière kleur geven met smart skills. Via individuele trajecten, workshops, keynotes en e-learnings laat ik hen de positieve impact van medisch ondernemerschap (her)ontdekken.

Fun. Family. Sports.

Naast ervaringsdeskundige en expert in medisch leiderschap ben ik ook een goedlachse echtgenote en mama van twee tieners. Ik ben afkomstig van het wondermooie West-Vlaanderen, maar na een pitstop in Brussel, woon ik vandaag in Antwerpen. Een stad die nooit stilstaat en dat past helemaal bij mij. Ik hou van dynamiek, groei en nieuwe dingen uitproberen. Mijn omgeving beschrijft me niet voor niets als een immer positivo die overal opportuniteiten spot en het liefst van al out of the box denkt. Zo creëer ik happy vibes binnen en buiten de ziekenhuismuren!

Wil je meer weten over het aanbod van BDapper en persoonlijk kennismaken? Ik kijk al uit naar ons eerste gesprek. De koffie staat alvast klaar!

What’s in a name?


To B or not to B? De B van Bee in BDapper? Net als de bezige bijtjes die altijd in de weer zijn en soms een stevig prikje geven, push ik jou om het beste uit je medisch leiderschap te halen en je stem positief te laten weerklinken.
Wie goed kijkt, ontdekt het bijtje in mijn logo.
Be smart, be positive, BDapper!